Чи знання Біблії означає, що ви знаєте Господа?

Читай також

  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
  • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
        • Чи знання Біблії означає, що ви знаєте Господа?

           

          „Потім він повів його в Єрусалим, поставив на наріжнику храму й сказав до нього: “Коли ти Син Божий, кинься звідсіль додолу; писано бо: Він ангелам своїм велітиме про тебе, щоб тебе зберігали; і: Вони знімуть тебе на руки, щоб ти, ногою своєю не спіткнувсь о камінь.”“ (Луки 4: 9-11).

           

          Коли ми вчилися в коледжі, у нас був дуже ексцентричний професор. Він виглядав вражаюче — зі скуйовдженим волоссям, диким поглядом, неохайною бородою. Його лекції запам’ятовувалися. Він мав дуже гострий розумом, швидке мислення і був дійсно цікавою особистістю.

           

          Він дуже любив цитувати різні місця з Біблії, періодично використовував їх, цитуючи навіть цілі розділи. Одного разу, після занять, ми запитали чи він — християнин. Той голосно розсміявся і відповів приблизно таке: „Звичайно ж, ні. Я не вірю в цю дурість про Ісуса!“ Ми були вражені. Та запитали, звідки тоді так добре знає Біблію. Він пояснив, що його брат — священик і саме це спонукало професора вивчити вірші з Біблії, щоб висміювати брата і перемагати у суперечках із ним, незважаючи на те, що сам він — атеїст.

           

          У той день, я здобув важливий урок: те, що ви знаєте Біблію не означає, що ви знаєте Господа. Адже сатана і біси теж знають Біблію дуже добре. Біблія — це духовний меч. І, як і в випадку з будь-якою іншою зброєю, вам необхідно знати як нею користуватися, щоб себе захистити. У боротьбі з дияволом, Ісус цитував місця Писання з книги Вторзаконня. Поведінка Ісуса має важливий принцип: нам необхідно боротися з грішною спокусою, використовуючи біблійні вірші.

           

          Завжди є люди, які піддаються гріхові й спокусі, тому  шукають місця у Святому Письмі, які могли б виправдати їхню гріховну поведінку. Дуже часто це стосується сексуального гріха — вони шукають аргументи, які виправдовують їх і це навіть дуже часто виглядає переконливим із філософської точки зору.

           

          Чому? Бо сучасні норми нашої культури не керуються з Біблією і переконують нас, що немає нічого страшного у зміні Біблії, замість того, щоб змінити свою поведінку. І це демонічний підхід. Знайте, коли хтось інтерпретує Біблію так, щоб виправдати свою поведінку, така людина йде супроти Бога. Більшість таких міркувань — химерні способи знайти виправдання тих свого гріха.

           

          Ісус показав, як нам необхідно протистояти спокусі, опираючись на Біблію. Його розум настільки був наповнений Святим Письмом, що під час спокуси Він цитував потрібні вірші. Це дозволило Йому, і дозволить нам, здобути перемогу над ворогом.

           

          Переклад Наталії ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
        • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"